13 Nisan 2016 Çarşamba

NLP (Neuro Linguistic Programming) Nedir?


NLP (Neuro Linguistic Programming), yaşamımızda üzerinde düşünmeden, otomatik olarak gerçekleştirmiş olduğumuz algılama, düşünme ve davranış süreçlerini, bilinçli hale getirme ve geliştirme üzerine yapılan araştırmalar sonucunda, zihnin işleyişi ile ilgili, 1970’li yıllarda geliştirilen bir değişim modelidir. Neuro Linguistic Programming kelimeleriyle ifade edilen NLP, bu üç kelimenin içerisine gizlenmiş ve birbiriyle etkileşim halinde olan bir dizi teknikler bütünüdür.
NLP, önce kişinin kendini anlaması, kendi iç çelişkilerinden kurtulması, endişe ve korkularından sıyrılması ile başlayıp, çevresini, toplumu ve genel olarak dünyayı daha iyi anlamasını, yaptığı hareketlere bu gözle bakmasını ve davranışlarını buna göre düzenlemesini sağlayan bir sistemdir.
Neuro: NLP sinir sistemimizde gerçekleşen tüm süreçlerin zihinsel arka planı ile ilgilenir. Fiziksel sıkıntılarımızın neredeyse tamamı zihinseldir. Düşüncelerimizdeki bir değişiklik, tüm sistemi anında etkiler. NLP’nin Neuro kısmı tam olarak bununla ilgilidir. Nefes alıp vermemiz, sesimizin tonu, gerginliğimiz, fiziksel duruşumuz, vücudumuzdaki kasılmalar vs. hepsi de Nörolojik yani Neuro kısmının ilgilendiği süreçlerdir.
Linguistic: Bu bölüm, kendimizle ya da dış dünyayla olan iletişimimizle ilgilidir. Kendimizle olan konuşmalarımız, içsel diyaloglarımız, zihnimizden sürekli olarak geçen fikirler, düşünceler bizim iç iletişim modelimizdir. Bir de dış dünyayla olan iletişim şeklimiz vardır (İnsanların bize söylediği sözler, bize yüklenen fikirler, diyaloglar vs.) Linguistic kısmı, iç ve dış iletişimimizi doğru düzenlemek ve yapıcı bir şekle dönüştürmekle ilgilidir.
Programming: Değişim anlıktır ve hızlı gerçekleşir. Ancak değişimin kalıcı olması için onun programlanması gerekir. NLP’nin Programming yani programlama kısmı bununla ilgilidir. Aldığımız kararlar, sürekli eylemlerle desteklenmediği takdirde gelip geçici kararlara dönüşürler. NLP bize güçlü eylemlerimizin ve kararlarımızın disiplinli bir çabayla devam ettirilmesini öğretir.

12 Nisan 2016 Salı

Access Bars Nedir?


Ya bugün farklı bir şeyin başlangıcı olabilseydi? Ya yaşamın tekrar daha fazla eğlenceli olabilseydi? Ya insanların sizi yargıladığını fark etmek sizi daha fazla eğlendirseydi? Kendi kendimizi yargılamanın bize uygun bir şey olduğunu ve bunun dünyamızda böyle olduğunu çok erken öğrendik. Ya kendinizi yargılamak şu ana kadar kendinize yaptığınız en kaba şeyse? Hala da yapmaya devam ediyorsak? Adı ‘’Access Bars’’ olan harika bir araç bu durumu kendi içinde yok etmeye başlayacaktır.
The Bars başınızda yer alan ve herhangi bir yaşam sürecinizde önemli olduğunu düşündüğünüz bütün düşüncelerinizi, fikirlerinizi, inançlarınızı, önemsemelerinizi, duygularınızı ve davranışlarınızı depoladığınız 32 noktadır. Bars noktalarınız çalıştırıldığında bu durum bilgisayarınızın iptal tuşuna basmaya benzer.
Barlarınızı çalıştırdığınız zaman beyin dalgaları yavaşlar, çocukluktan bu yana gelen davranış kalıplarına, inanç sistemlerine ve bakış açılarına erişim sağlanır. Hayatınızda daha fazla var olmaya başlarsınız ve geçmiş aynı şekilde geleceğe yansıtma yapmaz. Barlarınızı çalıştırarak, gelecek olasılıkların olabilirliklerini değiştirebilirsiniz.
Bars yaşamınızın tüm alanlarında değişimi kolaylaştırmak için kullanılabilir. Daha fazla bilinç ile işlev yapmaya gönüllü olduğunuz zaman, tüm şifaya kapıları açmaya başlarsınız. Bilim bize, hücrelerin düşüncelerle, hislerle ve duygularla etkilendiği zaman (ki bu hastalığın ilk adımıdır) hücrelerinizin şeklinin daha fazla eliptik olduğunu anlatıyor. Barlarınızı çalıştırdığınız zaman, bu, hücrelerinizdeki bu etkinin kilidini açar, hücrelerin küresel olan şekillerine geri dönmelerini sağlar, bu da bedene daha fazla rahatlık ve kolaylık getirir.

4 Nisan 2016 Pazartesi

Bilinçaltı Programlama (Regresyon) Terapisi Nedir?



Hayatınızda sürekli olarak istemediğiniz olaylar yaşıyorsanız ve sebebini merak ediyorsanız tüm cevaplar bilinçaltınızda saklıdır. Kelime anlamı gerileme ya da geriye doğru gitme olan regresyon terapisinin amacı, bireyi sebebini bilmeden, istemediği davranışa götüren nedenleri keşfedip, bilinçaltından bilinç düzeyine çıkartarak, çözümlemektir.

Doğum anından bu yana yaşadıklarınız, duygularınız bilinçaltınızda depolanır ve algılarınızı yönetmeye başlar. Hayatınızda kalıcı değişikler yapmak istiyorsanız en derinlere yerleşmiş duyguları bulmanız, yaşamanız ve boşaltmanız gerekir. Regresyon terapisi geçmişte yaşadığınız ve bilinçaltınıza olumsuz olarak kodlanan olayların açığı çıkarılmasına ve duyguların boşaltılarak dönüştürülmesine yardımcı olur.

Regresyon terapisinde temel adım, duyguya odaklanmak ve duyguyu açığa çıkarmaktır. Sonra bu duygular sizi olaylara götürmeye başlar. Bilinçaltı bilgedir ve hangi olayların temizlenmesi gerektiğini bilir. Olaylar ve duygular bilinçaltında birlikte depolanmıştır. Kişi o duyguları yaşamında bir çok kez aynı şekilde hissetmiştir. Bu bağlantı bilinçaltında mevcuttur.

Duyguların boşalmaya başladığı ilk seanstan itibaren kişi kendini daha iyi hissetmeye başlar. Regresyon terapisi ortalama 7 hafta sürer. Seanslar sırasında kişinin bilinçaltındaki kök inanç bulunur ve dönüştürülür. Seanslardan sonra da kişi değişmeye devam eder.