6 Mayıs 2016 Cuma

EFT (Emotional Freedom Technique) Nedir?



Her insanın fiziksel bedeninin yanı sıra, onu çevreleyen bir enerji bedeni bulunur. Yaşadığımız tüm olaylar bu enerji bedenimizde izler bırakır. Başımızdan kötü bir olay geçtiğinde, olumsuz bir deneyim yaşadığımızda bunun etkilerinin senelerce sürdüğünü görebiliriz. Bunun nedeni geçirdiğimiz travmanın enerji bedenimizde yarattığı blokajlardır. Enerji sistemimizde ortaya çıkan her türlü aksaklık giderilmediği sürece, bize duygusal ya da fiziksel rahatsızlık olarak geri döner.
Kökeni binlerce yıldır kullanılan Çin tıbbının tanımladığı kavramlar ve ilkelere dayanan EFT, kişinin enerji bedeninde oluşmuş duygusal tıkanıklıklarının açılmasında  kullanılan, hızlı ve çok etkili bir yöntemdir.
EFT’nin dayandığı ilkeler, binlerce yıldır kullanılan akupunktur ve akupresur yöntemleridir. Enerji meridyenlerinin uç noktalarına yapılan hafif vuruşlarla uygulanan bu yöntem, blokajları çözerek enerji sisteminizdeki işleyişi düzenler, meridyenleriniz açılır ve enerjiniz dengelenir. Böylece yaşadığınız sorun kalıcı bir biçimde ortadan kalkar.
Her türlü duygusal ya da fiziksel rahatsızlık için uygulanabilen bu yöntemin başarı oranı soruna bağlı olarak %85 -97 arasıdır. Yan etkisi ve herhangi bir zararı olmayan bu basit yöntemi bir kere öğrendiğiniz takdirde kendi kendinize de uygulayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkür ederim =)